Boekenplank

Enkele boeken die Ton aanhaalde tijdens toespraken.

 

“WAT ALS” online

Er is de laatste tijd veel vraag naar het inmiddels uitverkochte “WAT ALS”, het tweede boek van Bieke Vandekerckhove. We hebben goed en slecht nieuws. Gewoontegetrouw dus eerst maar het slechte nieuws: het boekje wordt NIET opnieuw gedrukt…

WAT ALS downloaden van Issuu
WAT ALS downloaden van Issuu, klik voor een vergroting

Het goede nieuws is dat het boekje volledig en gratis online is te vinden op issuu.com. Klik op voorgaande link en wanneer u op de website bent, vervolgens op de afbeelding van het boek, wacht enkele seconden en het boek is op uw scherm leesbaar.

Nóg mooier is dat u het ook als PDF kunt downloaden en eventueel zelf kunt printen. Zie hiervoor bijgaande afbeelding (klik voor een vergroting). Wanneer u op “Share” klikt (groene pijl), verschijnt een deel met links naar sociale media, maar ook een link “Download” (blauwe pijl). Klik daarop en het bestand komt op uw computer.

Veel leesgenoegen! En uiteraard wordt uw donatie gewaardeerd.

 

de smaak van stilteBiekes boek “De smaak van stilte“, uitgeverij Ten Have/Lannoo, won de Prijs van het spirituele boek 2011.
Zij dankt allen die haar steunden door te stemmen op haar boek.
Ontdek hier een kort verslag over de gebeurtenis.Waarover gaat het boek? Op negentienjarige leeftijd wordt Bieke Vandekerckhove (1969) ziek. De diagnose is hard: de dodelijke spierziekte ALS. Levensverwachting: twee tot vijf jaar. Wat begin je dan met dat schamel restje leven? Omstandigheden brengen haar naar het Sint Liobaklooster in Egmond- Binnen. Ze leert er de spiritualiteit van Benedictus en het psalmgebed kennen. Het beïnvloedt haar leven voorgoed. Drie jaar later hoort Bieke dat de ziekte gestabiliseerd is, maar elk moment opnieuw de kop kan opsteken.

de stille stemDe stille stem : niet-weten als levenshouding” van Jan Oegema
‘Te midden van het gekrakeel van discussie en debat komt Jan Oegema in een aangrijpend mooi boek op voor stilte en ontvankelijkheid. Voor een houding waarin onzekerheid, twijfel en verwondering deugden zijn. Een verademing.’ Aldus Gert J. Peelen, boekrecensent van ‘de Volkskrant’. Hij schrijft dit over een boek dat zijn ontstaan ten dele te danken heeft aan de kring rond Maha Karuna en aan de kennismaking met Ton Lathouwers. Eén van de hoofdstukken gaat daar met zo veel woorden over. Het is overigens ook aan Ton opgedragen. En aan Louise Kleinherenbrink. Samen met hen organiseerde Jan Oegema in de zomer van 2010 het eerste zogenaamde zomerklooster (zie www.openklooster.nl).
Nog een reactie op het boek, van Bieke Vandekerckhove:
‘Jan Oegema heeft een prachtig boek geschreven. Hij verwoordt intuïties die al langer bij mij leefden, maar die ik zelf nog niet zo scherp onder woorden kon brengen.

dit is de plaatsDit is de plaats van Edel Maex
Edel Maex brengt een vernieuwende visie op zenmeditatie, met mededogen voor jezelf en de ander als centrale uitgangspunt. Er bestaat geen eenduidige definitie van zen. Verschillende stromingen en scholen definieren andere opvattingen en praktijken. Dat leidt tot verwarring, en soms ook tot foute interpretaties. Edel Maex gaat in zijn nieuwe boek op zoek naar de gemeenschappelijke kern van zen en mindfulness. Zijn tocht leidt hem naar de eeuwenoude Avatamsaka Sutra, die een verrassend antwoord biedt op vragen en uitdagingen van ons leven in de 21ste eeuw.

Scroll naar boven