De verboden stad

Door Louise Kleinherenbrink

Lieve allemaal,

Waarschijnlijk is dit het laatste verslagje. Gisteren was het 41 graden en Ton heeft besloten niet mee te gaan naar de Verboden Stad. Het was indrukwekkend om te zien, maar ook voor ons met deze temperatuur erg pittig. Omdat we met een gids waren die als vertaalster in het klooster werkt en daarvoor tien jaar in het museum van de Verboden Stad werkte, mochten we een museum binnen wat gewoonlijk niet geopend is voor publiek. Er waren prachtige oude Boeddha beelden en thangka’s. Het was overweldigend. We mochten helaas geen foto’s maken, dus ik kan er niets van laten zien.

Vandaag heeft Ton een discussieochtend gehad met een aantal monniken over Christendom en Boeddhisme. André vanmiddag een prachtige lezing over de vergelijking van Nietsche met Linchi. Er ontstond na de lezing een hele levendige discussie. Er is echt belangstelling voor elkaar wederzijds. We zijn heel benieuwd hoe het allemaal verder zal gaan met de Chan.

In ieder geval was het voor ons een prachtige ervaring en Ton heeft het gevoel dat hij even op de plek is geweest waar de wortels van het Chan Boeddhisme hun oorsprong hebben.

In het weekend komen er altijd honderden belangstellenden naar het klooster. Ton zal dan nog een keer zijn verhaal vertellen hoe hij na 70 jaar zoeken, eindelijk “thuis” is gekomen.

Daarna zullen we gaan pakken en vliegen we terug naar het gelukkig iets koelere Nederland.

Ik moet jullie heel hartelijk groeten van alle monniken hier en van Ton, André, Fem en van mijzelf natuurlijk.

Vriendelijke groet,

Louise

2 gedachten over “De verboden stad”

 1. Hoi Louise,

  Heel erg leuk om jullie fantastische reis een beetje te mogen meemaken op afstand, via deze blog met je verhalen en foto’s. Wat een unieke belevenis. Heel goede reis verder in China en ook weer naar huis. Doe iedereen de groeten van ons.
  groetjes sarah

 2. Lucia en Marjolijn

  Lieve reisgenoten,

  Ook wij willen jullie bedanken voor het mooie reisverslag en foto’s!
  Zo waren we voor ons gevoel toch ook een beetje mee als Puk en Muk in China!! Daar waar Puk en Muk zoveel spannende en leerzame avonturen hebben beleefd!

  Met een warme groet van
  Puk en Muk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven