Transmissie en leraren

Transmissie:

Ton heeft in het verleden transmissie gegeven aan kloosterzuster, trappistin Elisabeth Dinnissen[1] (1927), ook leerling van Ennomya Lasalle en aan Greet Limpens[2] (1936 – 2014). Daarnaast gaf hij in 2013 aan André van der Braak transmissie en in 2014 aan de in 2015 overgegane Bieke Vandekerckhove[3]. In mei 2018 gaf Ton transmissie aan Elsbeth Wolf.

Degene die transmissie heeft gekregen is bevoegd om zelf ook weer transmissie door te geven en alle andere handelingen te verrichten die Ton nu ook doet. Iedereen die transmissie ontvangt staat in de lineage van leraren en heeft het ‘zegel’ ontvangen om zelfstandig een sangha op te richten en te leiden.

Leraren:

Ton heeft een aantal mensen tot leraar benoemd. Dit zijn de mensen die al langere tijd sociale activiteiten verrichten en/ of een groep begeleiden in de geest van de Maha Karuna Ch’an.
Zij kunnen geen transmissie doorgeven, maar hebben verder alle bevoegdheden die de mensen met transmissie ook hebben, waaronder het geven van djukai, het ritueel van het ontvangen van de Boeddhistische voorschriften en aannemen van een Boeddhistische naam.

Leraren zijn (in alfabetische volgorde):
Jo Ampe, Ruud Baanders, Hennie Boswinkel, Akke de Bruijn, Ronald de Caluwé, Rogel Dias, Marja de Groote, Olaf van Kooten, Ann Lanckriet, Edel Maex, Geert Mortier, Eric Ooms, Carine Pulinckx, Gerd Roscam, Karel Jan Schouten, Paul Triepels, Marianne Verbakel.

 


[1]
Wegen naar helende aandacht
Wegen naar innerlijkheid

[2]
Zenretraite, Greetje Limpens 1936-2014

Zenretraite is:
Eén zijn in veelheid.
Eenzaam in verbondenheid.
Samen vallen met de stilte.
Leeg worden in volheid.
Wachten zonder verwachting.
Het eeuwige proeven
In de volstrekte eenvoud van dit moment.

[3]
De smaak van stilte
De taste of silence
WAT AlS?
Toespraak “De smaak van stilte” op 12 oktober 2013 bij “Samen Zitten” in Zutphen.

Deze site is een coproductie van Jo Ampe en WebZenz.