Extra nieuwsbericht

Piet-Hein Baelde is overgegaan.

Afgelopen vrijdag ontvingen we het bericht van het overlijden van Piet-Hein Baelde op 4 augustus. Vier jaar lang was Piet-Hein de vaste dirigent tijdens de sesshins van Maha Karuna Ch’an in Steyl. In 2018 wilde hij ermee stoppen, omdat hij met zijn vrouw Stella vrij wilde zijn. Hij wist dat het leven eindig was en het zouden weleens de laatste jaren van zijn leven kunnen worden.

In maart van dit jaar tijdens de sesshin haalden we herinneringen op aan de manier waarop Piet-Hein leiding gaf aan het zingen van soetra’s, hoe hij voor de groep stond. Hoe hij ons vanuit het hart had leren zingen, hoe zichtbaar geraakt hij voor het koor kon staan. Hoe enthousiasmerend en vreugdevol hij ons aanmoedigde om uit volle borst of juist heel pianissimo het namo prajna, prajna paramita te zingen. Piet-Hein, we missen je….in gedachten zingen we prajna paramita voor jou…

“We gaan elkaar weer zien”, citeert Ton altijd de woorden van Dostojewski: “dit is niet het einde Aljosha, we zullen elkaar weer in de armen sluiten, in de andere werkelijkheid. De hemel zwijgt; er is alleen de stem van het hart; het oer-vertrouwen van het hart”. Voor altijd in ons hart… dankjewel Piet-Hein en tot weerziens. We wensen Stella alle goeds en vertrouwen van de wereld toe.

Dinsdag 9 augustus om 13.30u is er een afscheidsbijeenkomst voor Piet-Hein in het Koetshuis van Landgoed Brakkesteyn, Driehuizerweg 285 te Nijmegen. In de rouwkaart wordt gevraagd om een mooie bloem voor Piet-Hein mee te nemen, de vazen staan klaar. 

Ton Lathouwers, Elsbeth Wolf en Marja de Groote


Foto: Rouwkaart

18 gedachten over “Extra nieuwsbericht”

 1. Ik vind de dood altijd vreselijk. Ruim een week geleden zag ik de aangrijpende documentaire over de laatste 12 dagen dagen van Floor Haak. Op zeer gevorderde leeftijd koos Floor ervoor om te stoppen met eten en drinken. Hij voelde het verpleeghuis naderen en dat wilde hij voor zijn. Ik heb met ontzag en bewondering gezien hoe Floor zijn mannetje stond gesteund door zijn familie. Moed en oprechtheid. Het valt niet mee de dood zo van nabij in de ogen te kijken. Ik zal mij Piet-Hein blijven herinneren. Het is nog maar een paar jaar geleden dat we samen aan de eetafel zaten bij de broeders in Steyl. Ik wens zijn vrouw en zijn familie de kracht toe om weer verder te gaan.

 2. Mijn oprechte deelneming, zo jammer, onze zachte en enthousiaste zangbegeleider. Het was zalig zingen met hem. Veel sterkte voor Stella en de nabestaanden.

 3. Lieke van Hees

  Ik bewaar mooie herinneringen aan Piet Hein!
  Hij zal vast hierboven de mooiste klanken begeleiden…..ik wens de familie en bekenden veel sterkte toe!

 4. De Baets Herlinde

  Mijn oprechte deelneming,
  sterkte voor Stella en zijn nabestaanden .
  Ik vond het een hele eer om met Piet-Hein samen te mogen zingen…..wat een bezieling!

 5. Ik herinner mij Piet Hein als een dirigent die ons leidde met passie, veel plezier en zonder pretenties en ego. Hij maakte het sutra zingen voor mij weer aantrekkelijk. Veel sterkte voor de nabestaanden. Ruud

 6. ik weet niet of ik Piet ooit ergens ontmoet heb, maar zie de naam van Ton Lathouwers en dit voelt voor mij als een sterke link…ook met ‘mijn’ lieve Rom, die 3jaar geleden op 23/8 ook ‘naar de overkant geroeid’ is in zijn 77ste levensjaar. Hij zal Piet wel ooit ergens meegemaakt hebben op zijn Zen tochten met Ton.
  Mijn innig medeleven met de mevrouw die Stella heet en wellicht heel dicht en intens alles nu meemaakt en meegemaakt heeft. Een vredige rouwperiode met diepe feedback van je geliefde!
  Catharina,Katrien Smeets

 7. Ronald de Caluwé

  Ach, die Piet-Hein, zo’n lieve man.
  Moge hij een zachte overgang hebben naar de overzijde. Alle goeds voor de nabestaanden.

 8. Magda Merlevede

  Wat een mooi mens was Piet. Zingen met hem was hartverwarmend. Met mijn oprecht medeleven en sterkte voor Stella en familie.
  Magda Merlevede

 9. Elsa Vink-Brouwer

  O dit bericht komt binnen. Heel wat keren tijdens sesshins aan tafel gezeten met oa Piet Hein en onder zijn leiding vreugdevol gezongen. Muziek blijft verbinden.

 10. Vele goede herinneringen komen boven, zijn humor, zijn immer weer opnieuw, vol goede moed, proberen ons iets van muzikaliteit bij te brengen, en bovenal onze gesprekken, wandelend langs de maas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven