Eerste Maha Karuna Chan studieweekend was een succes

Door Elsbeth Wolf

Het studieweekend van vrijdagavond 20 tot zondagmiddag 22 februari, onder leiding van André van der Braak, is een groot succes geworden.

In zes lezingen van André verdiepten de 23 deelnemers van het weekend zich in de Hartsoetra op basis van het boek van Red Pine (Bill Porter).

André hield tussen de meditatiesessies door zes lezingen. Het is een prachtige combinatie geworden waarin in een interactieve setting, vanuit de Chinese Chan boeddhistische invalshoek de Hartsoetra tot leven kwam. Informatie over ontstaan en achtergrond van de Hartsoetra werd afgewisseld en aangevuld met onder andere tot de verbeelding sprekende kosmologische beelden van de moederschoot, waaruit alle boeddha’s en bodhisattva’s voortkomen en waar niemand kan uitvallen.

Op deze pagina vindt u meer info over de studieweekenden. U kunt de dharma-toespraken hier terugluisteren.

Hieronder enkele reacties van deelnemers:

“Een bijzonder rijke ervaring.”

“Dit weekend geeft een extra dimensie en verdieping.”

“De theorie verbonden met de praktijk van het mediteren heeft me nieuwe inzichten en ervaringen gegeven. Het is op een zeer toegankelijke manier uitgelegd.” 

“Het weekend maakte dat het voelt alsof ik een hele tijd weg ben geweest- misschien heeft dat ook te maken met de ’tijdloosheid’ in de belangrijke sutra.”

Ik vond het heel fijn om op deze manier kennis te kunnen maken met een ‘kunstwerk’ uit het boeddhisme.  

“Dat we tegelijkertijd min of meer het hele boek van Red Pine hebben gelezen over de hartsoetra en er zowel individuele als groepsgesprekken waren droeg er voor mij verder aan bij dat het een compacte en intensieve retraite was.”

 “Het was een bijzonder cadeau om dit mee te mogen maken.”

4 gedachten over “Eerste Maha Karuna Chan studieweekend was een succes”

 1. Bij toeval kwam ik achter de site waar ik de lezingen kon downloaden. Werkelijk prachtige en boeiende lezingen. Ademt ook een fijne sfeer uit. Ik hoop er een volgende keer deelgenoot van te zijn.

 2. D'Hespeel Gilbert

  Beste
  Kun je mij de cite geven waar je de lezingen kunt downloaden
  Hartelijk dank
  Met vriendelijke groeten
  Gilbert D’Hespeel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven