Afscheid van Louise en Nicole

Alles is altijd en voortdurend in beweging en verandering en dat geldt ook voor Maha Karuna Ch’an. Louise en Nicole waren er al niet tijdens de zomersesshin, nu hebben beiden in overleg besloten om andere prioriteiten te gaan stellen in hun leven en de organisatie van Maha Karuna over te dragen aan opvolgers.

Nicole blijft nog wel de aanmeldingen voor sesshins registreren en kamerindelingen doen in overleg met Pat en Elsbeth. Op de site zijn adres en telefoonnummer al sinds de zomer gewijzigd, het secretariaat wordt waargenomen door Marja. Maha Karuna Ch’an bevindt zich in een overgangsfase.

In overleg met Ton, André en het bestaande bestuur wordt het komende jaar aandacht besteed aan de (re)organisatie van MKC en de vorming van een nieuw bestuur.

Zo’n vijftien tot twintig jaar is Louise steeds naast Ton hét gezicht van Maha Karuna Ch’an geweest. Later kwam Nicole erbij, die altijd de ‘zachte kracht’ op de achtergrond is geweest, maar zeer aanwezig. Voor veel mensen onder ons is Maha Karuna bijna niet voor te stellen zonder Louise. Louise met haar flamboyante persoonlijkheid en liefdevolle vriendelijke stijl, waarbij iedereen zich gezien en welkom voelde. Haar warme aanwezigheid en haar kwistig rondstrooiende hartelijkheid waren steeds de drijvende krachten achter de organisatie. We zullen haar en Nicole heel erg missen.

Het zal wennen worden om het zonder hun hartelijke welkom te moeten doen aan het begin van de sesshin. Ergens diep in mijn hart houd ik een stille hoop dat ze misschien onverwacht weer eens op zullen duiken…Niets is onmogelijk, toch??? Louise en Nicole: in dankbaarheid buigen we voor jullie.

Hieronder een persoonlijk bericht van Louise en Nicole. Helemaal onderaan dit bericht is ruimte voor een persoonlijk dankwoord, als u wilt.

 

Beste mensen,

De novembersesshin nadert weer en zoals bij de zomersesshin zullen Nicole en ik hierbij niet aanwezig zijn.

Ongeveer 20 jaar geleden ben ik met Leo, mijn overleden echtgenoot, begonnen om rondom Ton Lathouwers de retraites in Steyl te organiseren. Na het overlijden van Leo in 2001 ben ik met Ton, Karin van der Molen en Pat van Boeckel deze retraites verder vorm gaan geven.
Ongeveer 10 jaar geleden was ook Nicole Huijs – Karrèr bereid om hieraan mee te werken.

Voor Nicole en mij is nu de tijd aangebroken om met pijn en weemoed afscheid van de Maha Karuna te nemen. Alles wat begint, heeft ook onherroepelijk een einde. En voor ons is dit nu aangebroken.

We zijn blij met alle contacten die er zijn geweest en waarvan er zeker een aantal door zullen gaan. Dankbaar voor de vele retraites die we konden meemaken en die ons beiden veel geschonken hebben.

Iedereen hartelijk dank voor alles en wie weet hoe en waar dan ook tot ziens.

Hartelijke groet, ook namens Nicole,

Louise Kleinherenbrink

 

24 gedachten over “Afscheid van Louise en Nicole”

 1. Lieve Louise, lieve Nicole
  Het voelt wonderlijk om op deze manier een mail te sturen. Bedoeld als eerste reactie.
  Het zal vreemd zijn zonder jullie, maar na 10 jaar inzet voor MHK ook heerlijk om weer vrij te zijn.
  Alle begrip.
  Laat nog wel van mij horen!
  Dank voor jullie zorg en betrokkenheid,
  Lieve groet Elsa

 2. Lieve Louise en Nicole,
  het wezenlijke ontsnapt altijd aan de woorden die het willen uitdrukken…
  dus alleen maar ‘eeuwig dankbaar’
  en stilte verbondenheid over alle grenzen heen…

  Lieve groet

  Bart, ook en vooral namens Bieke

 3. Hélène van Oorschot

  Ik kan me de MKC gewoon niet voorstellen zonder jullie, lieve Nicole en Louise!
  Zo ligt het voor mij. Jullie maken voor mij een wezenlijk deel uit van het ‘gezicht van de MKC’.

  Ik hoop stiekem jullie toch nog wel eens tegen te komen… eigenlijk…
  Hier graag uitgesproken: Heel grote dank aan jullie!!!
  Het ga jullie goed!

  In verbondenheid, hoe dan ook,
  groet, Hélène

 4. Ha Louise en Nicole,
  Ik wil jullie als altijd danken voor jullie inzet achter de schermen, jullie aandacht voor iedereen op de bühne, jullie woorden in de coulissen. Jullie terugtreden is meer dan een afscheid van enkele leden, het lijkt op een splitsing van een gletsjer of het zinken van Atlantis.
  Maar ook dat gebeurt allemaal.
  Dus wil ik jullie danken en Ton, Pat, Elsbeth en het bestuur veel sterkte en kracht wensen om dit verlies te dragen en Maha Karuna verder te brengen.

  Peter

 5. Lieve Nicole en Louise,
  Heel, heel hartelijk bedankt voor alles wat jullie voor mij hebben betekent in de afgelopen ruim 15 jaar dat ik onderdeel uit mocht/mag maken van de sangha van de Maha Karuna Chan.
  Zonder jullie kleine gestes van hulp, openheid, humor en vriendelijkheid was die voor mij nieuwe en vreemde weg veel langer ijzig gebleven. Steyl was voor mij vanaf vrijwel het begin een warm bad. Jullie waren heerlijk toegankelijk en maakte voor mij van de sesshins een thuiskomen.
  Gelukkig weet ik jullie te vinden!
  En ik heb er ook alle vertrouwen in dat Ton en André, met de altijd toegewijde hulp van Elsbeth en Pat (en al die anderen rondom deze twee die het pad van de Maha Karuna Chan verlichten, nog vele jaren samen met ons op weg gaan.
  Abraco e beijinhos,
  Irma

 6. Lieve Louise, lieve Nicole,
  Dank voor alles wat jullie gedaan hebben.
  Dank voor jullie liefdevolle warmte.
  Ik ga jullie missen.

 7. Lieve Louise,

  Hartelijk dank voor je liefdevolle zorg, het ga je goed.
  Ook al kan ik niet meer aanwezig zijn bij de sesshin, er is de eenheid.

  Liefs Joke Vonk

 8. Lieve Louise en Nicole,
  Vele jaren (20?) heb ik morgen genieten van jullie welkom bij mijn aankomst op Steyl en jullie ongelooflijke bijdrage aan de informele en liefdevolle sfeer tijden de sesshins. Heel dankbaar ben ik ook voor de ondersteuning die jullie Ton al die jaren hebben gegeven.
  Ik kan mij de afgelopen 20 jaren van mijn leven niet voorstellen zonder de Maha Karuna, Ton en jullie.
  Verandering komt altijd met pijn maar schept ook ruimte zowel voor jullie, voor Ton, voor de Maha Karuna en voor mij.
  Ik kijk uit naar de komende sesshin, openstaand voor wat er anders zal zijn. Ik wens jullie allebei een liefdevolle, inspirerende en gezonde toekomst en hopelijk “tot ziens”.
  Veel liefs,
  Ruud Baanders

 9. LOUISE & NICOLE,

  Jullie vormden de KOM

  de volledige basis

  waarin de LEEGTE

  van de meditatie

  zich kon ONTVOUWEN

  zeer dankbaar & alle goeds

 10. Roel Van Puyvelde

  Heel erg bedankt Louise en Nicole voor al die jaren dat jullie de eerste en vaak ook laatste gezichten waren die ik mocht zien in Steyl. Ik herinner me jullie hartelijke ontvangst, en ben zo blij dat jullie niet alleen zo goed kunnen organiseren, maar ook heel fijne, buitengewone gewone mensen zijn bij wie ik me meteen thuis voelde. Jullie maakten de start van een sesshin voor mij minder onwennig, zeker de eerste keren, en maakten de spijt over het einde van een sessin draaglijker. Ook de humor zal ik niet vergeten, een prachtig voorbeeld van zelfrelativering terwijl wat jullie hebben gedaan voor Maha Karuna Chan op geen enkele manier gerelativeerd hoeft te worden.

  Nogmaals veel dank, en ik hoop jullie zeker nog eens te mogen ontmoeten, of jullie wat te kunnen opvolgen in de dingen die jullie nu allemaal meer en beter kunnen doen met de vrijgekomen tijd en energie. 😀

  Heel hartelijk,

  Roel

 11. Lieve Louise, lieve Nicole,

  Heel veel dank voor alles wat jullie voor de Maha Karuna gedaan hebben. Ik kan me de Sesshins eigenlijk nauwelijks zonder jullie voorstellen. Jullie waren het die voor mij aan Kwan Yin een gezicht gaven.
  Ik ga jullie missen!!! Heel veel liefs en heel veel vreugde voor de toekomst.

 12. Ton Zwijenberg

  Lieve Louise en Nicole,

  Ik noem jullie tegelijk omdat ik jullie tegelijk heb ontmoet. Ik wil jullie beiden bedanken voor de hartelijke ontmoetingen en de getoonde betrokkenheid en wens jullie het allerbeste toe in de toekomst. En die toekomst is NU. Dank jullie wel!

  Lieve groet, Ton

 13. Rieke Schlösser

  Lieve Louise en Nicole

  Heel erg bedankt voor jullie geweldige inzet .
  Jullie organiseerden de sesshins perfect en toch ook soepel , zodat een insluiper als ik er altijd wel ergens bij kon.
  Het ga jullie goed

  Rieke Schlösser
  Venlo

 14. Lieve Louise en Nicole,

  Ik wil jullie beiden bedanken. Wat heb ik het toch getroffen en wat ben ik blij ik jullie meegemaakt hebt en gezien heb hoe flexibel jullie omgingen met een behoorlijk zware taak.
  Voor mij hebben jullie wezenlijk bijgedragen in het ”thuis” kunnen voelen tijdens de Sesshins.
  Ik ga jullie missen, maar weet ook dat alles voorbij gaat en er altijd wat nieuws komt.
  Waar jullie ook gaan, het ga jullie goed!
  Rudi

 15. johanna Butter

  Lieve Louise en Nicole,

  Al van af 1999 zag ik jou Louise 2x of 1x per jaar.
  Een begroeting m,et een kus en soms wisselden we wat uit, soms met en soms zonder woorden.
  Het bijzondere ieder jaar was dat hat altijd een soort thuiskomen is geweest.
  Dank voor jullie goede zorgen waardoor dit mogelijk werd gemaakt.
  Het ga jullie goed.
  Een warme en liefdevolle groet uit Zaltbommel
  Ed en Johanna

 16. Lieve Louise en Nicole,

  De onvoorwaardelijke hartelijkheid, geduldigheid, openheid en veiligheid creëerden een warm bad waarin mediteren (soms) vanzelf ging. Wij wensen jullie het allerbeste met heel veel mooie momenten. Oprechte dank voor alles.
  Hartelijke groet,
  Ann &Louis

 17. Gerjannie van de Weg

  De kennismaking met Maha Karuna Ch’an was ooit in het kerkje te Brummen waar de volheid van de klanken van Ingaan tot het hart dat luistert mij diep trof. Zo’n 20 jaar terug? Dan ben ik Maha Karuna Ch’an blijven volgen, soms in de meditatiebijeenkomsten in Zutphen. Dan weer een verhaal van Ton. En aangezien ik aan de dijk woon zag ik Ton in sommige periode dagelijks zijn fietstocht doen over de dijk, kom hem nog in de supermarkt tegen. In de aanwezigheid van MKC Zutphen komt voor mij veel samen: de aandacht en de diepte die wij zijn en leven, kunnen betekenen voor de Ander. Dat voelt zo rijk. Daaraan herinnert mij Maha Karuna Ch’an. Daarvoor dank ik hen, die dit mogelijk maken. Ook al zijn zij meest niet zichtbaar, voor mij blijft dit voelbaar.

 18. lieve Louise en Nicole,

  twee bezige bijtjes, hoe doen ze het zovele keren per jaar zoveel tijd vrijmaken voor ons allen die voor enkele dagen aan jullie goede zorgen waren toevertrouwd. Het was telkens thuis komen. Dank voor jullie liefdevolle zorg voor zovele mensen.Tweemaal per jaar naar Steyl komen is tenvolle geestelijk en lichamelijk voedsel (en dat zal wel verder gaan)
  Heel veel dank voor jullie jarenlange bekommernis, het ga jullie goed met de nieuwe keuzes op je pad. Ik ben er wel van overtuigd dat we door andere liefdevolle mensen zullen opgewacht worden, Dank aan de ploeg die nu het roer in handen neemt.Of we het nu graag hebben of niet, alles is continue in beweging, gelukkig maar. Van harte het allerbeste.

 19. Louise Kleinherenbrink

  Lieve mensen,

  Heel graag wil ik vanaf hier iedereen bedanken voor alle lieve, fijne reacties die wij van jullie mochten ontvangen. Nicole blijft voorlopig nog actief met de administratie voor de Maha Karuna.
  Ik heb me helemaal teruggetrokken.
  In de loop van het jaar zal ik zoveel mogelijk proberen ieder ook een persoonlijk antwoord terug te sturen.
  Hartelijke groet en nogmaals dank voor al jullie vriendschap.

  Louise Kleinherenbrink+

 20. Wil Edelenbos

  Zo lang geleden dat ik jou weer kon ontmoeten in Steil. Zo mooi jouw schilderijen.
  Zo goed om wat ik tegen kwam in Steil. Zo waardevol.
  Zes jaar geleden is mijn man overleden. Nu moet ik verder leven in mijn eentje.
  Dat is niet gemakkelijk. Maar Zen helpt mij verder om nog wat van het leven te maken.
  Om goedheid uit te dragen aan mensen die ik tegen kom op mijn pad. En jij met jouw lieve
  glimlach. Nog steeds ben ook ik met kunst bezig. Wat mooi dat te doen en te kunnen.
  veel liefs en goeds wens ik jou. En hartelijke groet van …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven