Aprilnieuws

Welkom bij een goed gevuld Maha Karuna Ch’an nieuwsbericht.
Dank voor de vele leuke reacties op onze 1 april grap (zowel op deze website alsook op FaceBook)!
Dan nu terzake:

AMA Samy op tv

Op 17 april zal er ’s middags een tv-uitzending zijn over AMA Samy, met de titel “Zen en de kunst van Compassie”. AMA Samy is een goede bekende van Ton en een inhoudelijk verwante zenleraar. Veel vaste Maha Karuna bezoekers hebben Ton wel eens over hem horen spreken.

U kunt hier de trailer bekijken:

De exacte tijd van de uitzending is nog niet bekend. Kijkt u tegen die tijd op internet of in uw tv-gids. Wij zullen proberen nadere informatie ook op FaceBook te plaatsen.

“WAT ALS” online

Er is de laatste tijd veel vraag naar het inmiddels uitverkochte “WAT ALS”, het tweede boek van Bieke Vandekerckhove. We hebben goed en slecht nieuws. Gewoontegetrouw dus eerst maar het slechte nieuws: het boekje wordt NIET opnieuw gedrukt…

WAT ALS downloaden van Issuu
WAT ALS downloaden van Issuu, klik voor een vergroting

Het goede nieuws is dat het boekje volledig en gratis online is te vinden op issuu.com. Klik op voorgaande link en wanneer u op de website bent, vervolgens op de afbeelding van het boek, wacht enkele seconden en het boek is op uw scherm leesbaar.

Nóg mooier is dat u het ook als PDF kunt downloaden en eventueel zelf kunt printen. Zie hiervoor bijgaande afbeelding (klik voor een vergroting). Wanneer u op “Share” klikt (groene pijl), verschijnt een deel met links naar sociale media, maar ook een link “Download” (blauwe pijl). Klik daarop en het bestand komt op uw computer.

Veel leesgenoegen! En uiteraard wordt uw donatie gewaardeerd.

Open Klooster activiteiten

Open Klooster is een samenwerkingsverband van een groep mensen die de interspirituele dialoog na aan het hart ligt en waaraan we een enkele maal in ons nieuws extra aandacht geven. Zo ook dit keer:

Zomerklooster 2016 in Havelte, Drente
Data: zondag 12 t/m zondag 19 juni 2016
Voorbereidingsgroep: Annette Bak, Barbara de Beaufort, Just van Es en Jan Oegema
Bijzondere gasten: Aalderik Pot, boswachter, en Reimar Schefold, antropoloog en kenner van de Mentawai
Aantal deelnemers: 18. Er zijn nog twee plekken vrij.
Voor meer informatie en opgeven: zie www.openklooster.nl

Open Klooster Zangdag, zaterdag 23 april in Nijmegen
Tijdens retraites van het Open kloosters is het zingen een vast onderdeel van de dag. We zingen teksten en liederen uit de Joods-christelijke en Boeddhistische traditie en van op muziek gezette poëzie, die we ook tijdens de getijden gezamenlijk zingen. Ons repertoire breidt zich met elke retraite verder uit. We zingen eenstemmig, meerstemmig en canons. De zangdag start om 10.30 uur en duurt tot 17.00 uur.

Muzikale leiding: Gerard Kessels
Locatie: Evangelisch Lutherse Kerk, Prins Hendrikstraat 79, 6521 HK Nijmegen (ca. 15 minuten lopen vanaf station Nijmegen).
Opgeven bij g.j.kessels@kpnplanet.nl

Open Klooster Leesclub over Andreas Burnier, zaterdag 28 mei in Amsterdam
Elisabeth Lockhorn schreef een prachtige biografie over Andreas Burnier, romanschrijver, criminologe, feministe, transgender, leider van der Platoclub en kwartiermaker van de spiritualiteit in de jaren zeventig en tachtig. Ton Lathouwers kende haar goed en komt verschillende keren in de biografie voor.

Boek: Elisabeth Lockhorn, Andreas Burnier, Metselaar van de wereld. ISBN 978 90 4502 864 4
Als gasten aanwezig: Elisabeth Lockhorn en Maaike Meijer
Locatie: woning Jan Oegema, Krugerstraat 36/3, 1091 LH  Amsterdam (nabij Amstelstation)
Opgeven via annette.bak@kpnplanet.nl

2 gedachten over “Aprilnieuws”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven