Goed aangekomen in China

Van onze correspondent in China
(Louise Kleinherenbrink)

Lieve allemaal,

Vandaag een regenachtige dag in het klooster en onze eerste beetje-rust-dag. Zoals wij voor de monniken in Nederland een heel programma hadden, zo hebben zij het nog uitgebreider voor ons georganiseerd. We zijn meer dan hartelijk ontvangen door iedereen. Men doet ontzettend zijn best om ons thuis te laten voelen. De temperatuur was steeds ongeveer 38 graden, nu door de regen iets koeler.

Fem en ik slapen samen op een kamer in het vrouwenhuis, Ton en André hebben ieder een aparte kamer met douche, toilet en airco. Wij hebben 3 uur water per dag, dus je snapt dat wij steeds ontsnappen vanuit ons vrouwenhuis naar de mannenafdeling. Daar kunnen we lekker douchen.

Deze foto vond Karin van der Molen op de website van het klooster.
Deze foto vond Karin van der Molen op de website van het klooster.

Het is ongelofelijk wat hier in 9 jaar tijd tot stand is gebracht. Het doet een beetje denken aan wat Arnold Jansen in Steyl heeft gepresteerd. Ik zal proberen geregeld wat foto’s te sturen (zie hieronder voor de eerste serie). Het bouwen is in volle gang terwijl het klooster echt al kolossaal is. Er wordt veel les gegeven, er zijn twee diensten per dag. De eerste begint om half vijf in de ochtend en ik heb eraan meegedaan!

Ton heeft gisteren zijn eerste lezing gehouden. Het ging goed, maar voor de vertalers was het wel af en toe een crime. Het was natuurlijk veel nieuwe stof. En zoals wij struikelen over al die Chinese woorden, zo struikelen zij over Dostojevski, Kierkegaard etc. Er is een monnik hier die Dostojevski kent, deze voelde zich eindelijk begrepen. De monniken snapten niet waarom hij dit las. Nu gaat het hele klooster aan Dostojevski beginnen. Wie weet waar dit nog op uit zal draaien.

We eten drie keer per dag steeds met enkele monniken. Alles is veganistische en het lijkt zo uit de hemel te komen. Tijdens de maaltijden zijn de gesprekken heel open en er is een echte uitwisseling.

Heel veel liefs van jullie correspondent in China!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven