Nieuwsbrief december 2020

Beste lezer,

In deze nieuwsbrief vragen we je aandacht voor de volgende onderwerpen: mailberichten en spam, de betaling van de sesshins, de sesshin van januari, de data van Zitten in Verbondenheid in 2021, de oudejaarswake, het teisho archief en donatie door de sanga.


Mailberichten van Maha Karuna Ch’an in SPAM

Sinds enige tijd merken we dat e-mail berichten over het Zitten in Verbondenheid en de Nieuwsbrieven van Maha Karuna Ch’an regelmatig als ongewenste mail terechtkomen in de spambox. Dit geldt ook voor de berichten met de zoomlinks. Laat ons tijdig weten als je geen link ontvangt, maar kijk eerst in de spambox / ongewenste mailbox.

Wanneer je de e-mails niet meer wilt ontvangen, zet deze dan aub niet in de spambox maar schrijf je uit via de link “Uitschrijven” onderaan de mail.

Komen de e-mails van Maha Karuna Ch’an in jouw spambox? Dan zijn er o.a. de volgende manieren om dit te voorkomen:

  1. Voeg het e-mailadres webredactie@mahakarunachan.nl toe aan jouw lijst van contactpersonen.
  2. Komt een e-mail in de spambox? Ga dan naar de betreffende e-mail en klik op ‘geen spam’.
  3. Indien de spamfilter van je berichtensysteem een whitelist hanteert, dan kan je de domeinnaam “mahakarunachan.nl” opnemen in de lijst. Verwijder ook het domein of e-mail adressen met dit domein uit de blacklist.

Het is mogelijk dat een van de methodes niet voor jouw situatie werkt. Soms zijn verschillende methodes nodig om de mail niet in de spambox te laten komen.

We stellen het op prijs als je zorgt dat onze e-mails niet in de spambox terechtkomen. Verzendende maildiensten maken problemen als veel e-mails die ze verzenden in de spambox terechtkomen.


Betaal pas als je een uitnodiging hebt ontvangen

Hierbij het dringende verzoek om pas geld over te maken als je daadwerkelijk bent uitgenodigd voor een sesshin. Dit geldt voor iedere sesshin. Het voorkomt veel extra werk en mailverkeer over het terugstorten.


Zitten in verbondenheid: data 2021

De data voor 2021 zijn: 13 januari; 10 en 24 februari; 10 en 24 maart; 14 en 28 april; 26 mei; 9 en 23 juni; 14 en 28 juli. De data 27 januari en 10 mei vallen beide in een sesshin.
In de maand augustus komen we niet samen.


Januari sesshin van 27 tot 31 januari 2021

De coronacijfers lopen momenteel torenhoog op. Tenzij er een wonder gebeurt (en die zijn de wereld niet uit) zal de sesshin op locatie niet doorgaan. In dat geval organiseren we weer een sesshin via zoom. Iedereen die zich voor de januari sesshin heeft aangemeld, ontvangt hiervoor automatisch een uitnodiging. Alle anderen dienen zich aan te melden via een speciale link. Uiterlijk in de tweede week van januari geven we hierover meer informatie.


Samen Zitten in de Oudejaarswake

Om het vreemde, pandemische jaar 2020 af te sluiten organiseren we een oudejaarswake. Hierin gedenken we degenen die zijn overleden aan corona of nog steeds de gevolgen ervan ondervinden en degenen die in de zorg werkzaam zijn en andere werkenden in de voorste linies. We gedenken al degenen die in zeer onfortuinlijke omstandigheden met covid-19 geconfronteerd zijn (mensen in vluchtelingenkampen, zogenaamde ‘derde wereldlanden’ die verstoken zijn van adequate middelen) en iedereen die met geweld, honger en in angst moet leven.
Kortom twee meditatieperiodes waarin we het oude jaar achter ons laten en het nieuwe jaar beginnen met het diepe verlangen naar een betere wereld, waarin we in het zitten ons vertrouwen uitdrukken en waarin we ons, volgens het beproefde recept ‘we zitten niet alleen voor onszelf’, voornemen ons in te zetten om er te zijn voor anderen.
We zitten van 23.00 tot 24.10 uur met twee meditatieperiodes met tussendoor een korte loopmeditatie. Ton zal er ook bij zijn als het technisch lukt.
Je kunt je aanmelden op pagina Oudejaarswake.


Teisho archief

We hebben oude opnames van teisho’s van Ton op de website gezet. Het archief is nog in opbouw. Je kunt het vinden onder pagina Archief teisho’s.


Donatie

Ondanks verminderde inkomsten hebben we toch kleine bedragen kunnen overmaken naar goede doelen. Er is een bedrag overgemaakt naar ECPAT, een organisatie die zich inzet voor bestrijding van seksueel misbruik in het toerisme en het thuisland, met name op kinderen gericht. Naar Karuna, een organisatie in India van Dalits die naar het boeddhisme zijn overgestapt. Het zijn overwegend sociale projecten voor vrouwen en kinderen.


Mede namens Ton wensen we iedereen gezegende kerstdagen toe en een gezond nieuwjaar.

Elsbeth, Marja, Ronald en Trees.


Scroll naar boven