Nieuwsbrief november 2019

Beste lezer,

Welkom bij de november nieuwsbrief van Maha Karuna Ch’an. We hebben 4 onderwerpen.


Solidariteitsfonds

Aan het einde van dit jaar willen we iedereen bedanken voor hun generositeit. Het raakt ons hoe vaak en hoeveel mensen doneren. Dana leeft! onder de deelnemers aan onze Maha Karuna Ch’an sesshins, waardoor mensen die het niet kunnen betalen, toch deel kunnen nemen aan onze sesshins. Soms zijn dat wel vijf mensen per sesshin. Dit jaar hebben bijna twintig mensen gebruik kunnen maken van het Solidariteitsfonds! Fantastisch. Dank jullie wel. Aan het einde van het jaar gaat het resterende deel van de donaties naar: Ecpat en Free a girl. Het zijn twee organisaties die zich al jarenlang inzetten om seksuele uitbuiting van kinderen aan te klagen en tegen te gaan, om kinderen en specifiek heel jonge meisjes uit de prostitutie te bevrijden en deze kinderen een kans te geven om weer kind te zijn en met vriendjes en vriendinnetjes naar school te kunnen gaan.

Huishoudelijke mededelingen

 1. Eén e-mailadres voor de sesshins
  Vanaf heden willen wij iedereen aansporen om voor correspondentie over de sesshins alleen nog gebruik te maken van het emailadres: secretariaat@mahakarunachan.nl.
  Er waren meerdere emailadressen in omloop, waardoor er regelmatig iets misging, met name met afmeldingen van sesshins. De ‘overbodige’ emailadressen zijn inmiddels opgeheven.
 2. Bevestiging aanmelding en Uitnodiging deelname
  De bevestiging van de aanmelding, die je per omgaande van ons ontvangt, is niet altijd direct een garantie dat er daadwerkelijk een plaats is. Definitief wordt de aanmelding drie weken voorafgaand aan de sesshin, als je de uitnodiging ontvangt met de locatie, het programma en huisregels. Als je geen uitnodiging ontvangt is er geen kamer voor je gereserveerd.
  MAAR het is allemaal mensenwerk en er gaat – helaas – weleens iets mis. Mail of bel ons ingeval je niets ontvangt. Soms zien we op wonderbaarlijke wijze een aanmelding over het hoofd. En er zijn altijd mutaties na het versturen van de uitnodigingen. Dat betekent dat we regelmatig alsnog mensen blij kunnen maken.
 3. We krijgen vaak vragen over éénpersoonskamers.
  Iedereen die zich aanmeldt voor een sesshin krijgt een éénpersoonskamer, tenzij je op het aanmeldingsformulier aangeeft een kamer te willen delen met je partner, vriend of vriendin.
 4. Prijs verhogingen van de sesshins in 2020
  Met ingang van 2020 wordt de prijs voor overnachtingen in de kloosters verhoogd:
  Bij het klooster van het Heilig Hart (de zusters) gaan we € 65,00 per nacht betalen.
  Bij St. Michaël (de broeders) wordt dat € 70,00 per nacht.
 5. TRIODOS: nieuwe bankrekening in gebruik vanaf NU
  Wij hebben voor een andere bank gekozen die meer aansluit bij de waarden en uitgangspunten van Maha Karuna Ch’an. Het bankrekeningnummer is vanaf heden in gebruik.
  Ons nieuwe bankrekeningnummer is: NL 75 TRIO 0788 7641 79.
  Voor betalingen uit het buitenland gebruikt u: swift/ BIC: TRIONL2U.

Bezoek aan Zr. Elisabeth Dinnissen

Lange tijd hadden ze elkaar niet gezien. In oktober bracht Ton een bezoek aan Zr. Elisabeth Dinnissen. Het weerzien was allerhartelijkst. Elsbeth was erbij en maakte een foto van hen toen ze op weg waren om samen in de kapel te mediteren. Het was een hartelijke bijeenkomst waarin Ton en Zr. Elisabeth met liefde en plezier spraken over hun vroegere gezamenlijke en gedeelde ontmoetingen, over Pater Lasalle en Mimi Marechal. Over de meditatie, die nog altijd een belangrijke dagelijkse praktijk is voor beiden, en nog meer een vorm van bidden en verstilling is geworden. Beiden zien de ontmoeting met zen als een bron van inspiratie en een verrijking van hun leven tot op de dag van vandaag.

Studie-sesshin André van der Braak over de Lotussoetra

Tussen 18-22 december 2019 is er een studie-sesshin o.l.v. André van der Braak. De tekst die in het weekend wordt bestudeerd is de Lotussoetra. Aanmelden via de website van André. Het weekend wordt gehouden in het klooster van de broeders, Missiehuis St. Michaël in Steyl. Aanmeldingen zijn nog mogelijk. Mochten de kosten een bezwaar zijn, neem dan contact op met André.

1 gedachte over “Nieuwsbrief november 2019”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven