Nieuwsbrief september 2021

Beste lezer,

In deze nieuwsbrief vragen we je aandacht voor de volgende onderwerpen: het opnieuw aanmelden voor de woensdag meditaties, zitten op zaterdag, de sesshin van december, teisho’s van Ton, de klimaatwake en de film Amongst White Clouds.


Opnieuw aanmelden voor de zoom meditaties op woensdagavond

Vanaf 15 september is er weer iedere twee weken op de woensdagavond van 19:30u tot 21:00u een online meditatiebijeenkomst van Zitten in Verbondenheid. Gemiddeld doen er 25 mensen mee uit het hele land en vanuit België. We zijn een floating zendo en dat zien we aan de lijst met meer dan 125 adressen. Deze lijst is op 1 september gewist zodat we met een frisse nieuwe lijst van deelnemers van start gaan. Als je wilt meedoen, en nog niet opnieuw aangemeld bent, dan kan dit via deze webpagina. Je ontvangt dan op de dag uiterlijk rond 13:00u de zoomlink.


Zitten op zaterdag

De zitzaterdagen, eenmaal in de maand, worden voorlopig niet verlengd.


Sesshin van 1 tot 5 december

De december sesshins van Maha Karuna Ch’an en Zen in Baarn (studiesesshin van André) worden op dezelfde data georganiseerd. Van deelnemers kregen we hier vragen over. De verklaring is dat er simpelweg niet goed is opgelet. Het is zo, dat André sinds een aantal jaren een eigen weg gaat, waardoor hij veel minder vaak en incidenteler aanwezig is bij de sesshins van Maha Karuna Ch’an. Er zijn mensen die beide sesshins volgen. Voor sommige mensen geldt nu helaas dat zij een keuze moeten maken. Met André kijken we om dit in de toekomst te voorkomen.


Teisho’s van Ton

Marja en Elsbeth zijn bezig om alle teisho’s van Ton, die tussen 2007 en 2010 zijn opgenomen van een titel te voorzien. Er zitten prachtige en inspirerende teisho’s bij die een feest zijn om te beluisteren. De komende tijd worden ze op de website geplaatst. Je kan ze vinden via deze webpagina.


Klimaatwake

Het reces van de tweede kamer is voorbij en de klimaatwake, waarover bericht is in de vorige nieuwsbrief, is weer hervat. Het laatste VN rapport van het IPCC / Intergovernmental Panel on Climate Change is alarmerend. De berichten over grote bosbranden en overstromingen buitelen over elkaar heen. Een nieuwsbericht op de NOS app bericht dat wereldwijd redacties van medische tijdschriften wereldleiders oproepen om meer en sneller maatregelen te nemen tegen klimaatverandering.
Maha Karuna Ch’an ondersteunt de klimaatwake, die overdag bij het Catshuis in den Haag en ’s-avonds en ’s-nachts online vanuit allerlei huiskamers in Nederland wordt gehouden. Maha Karuna Ch’an neemt vanaf het begin deel aan de wake: wij waken om de 2 weken, op woensdag van 20:00u tot 22:00u, online vanuit de huiskamer. De eerste keer is op woensdag 22 september. Deelnemers zijn van harte welkom! Karen Dawson heeft de coördinatie overgenomen. Als je mee wilt doen, meld je dan aan via haar emailadres: karen.dawson@xs4all.nl.


Amongst White Clouds, zaterdag 13 november

Op zaterdag 13 november om 10:15u (inloop vanaf 9:45u), vertoont het Leerhuis Spiritualiteit (waar de meditatie groep van Elsbeth onder valt) in de Dagkerk van Het Steiger in het centrum van Rotterdam de film Amongst White Clouds. In de film volgen we een aantal vrienden, die een reis ondernemen naar het hart van het Zhongnan-gebergte in Centraal China, dat al zo’n vijfduizend jaar de thuisbasis van kluizenaars is. In hun rugzak dragen ze het boek ‘Road to heaven’ van Bill Porter met zich mee. Het is een zoektocht naar de eeuwenoude traditie van kluizenaars in China, bij wie ze een tijdje in de leer gaan. De traditie blijkt springlevend. De film is een ontmoeting met de levende zen traditie en laat op indringende wijze de veelal verborgen leefwijze van kluizenaars zien, hun wijsheid, de ontberingen en vreugden van hun dagelijks leven. Als je geïnteresseerd bent, meld je dan alvast aan. Let op!! De film en ondertiteling zijn Engelstalig. Je kunt je aanmelden via het volgende emailadres: Leerhuisspiritualiteit@gmail.com. De bijdrage is 10 euro. De activiteiten van het Leerhuis Spiritualiteit voldoen aan de geldende corona regels. Dit zou kunnen inhouden dat maar een beperkt aantal deelnemers toegelaten worden.


Scroll naar boven