Nieuwsbrief juni 2019

Beste lezer,

Welkom bij de nieuwsbrief van Maha Karuna Ch’an. We hebben een bericht over Zitten in verbondenheid.


Zenmeditatie voor allen en ieder

Er zijn lokale meditatiegroepen die onder de vlag van Maha Karuna Ch’an mediteren, maar er zijn ook veel mensen die altijd alleen zitten.

In Nederland en België zijn zo’n twintig lokale groepen verbonden met Maha Karuna Ch’an. Iedere groep volgt een eigen schema. Marianne Verbakel is één van deze leraren en ze begeleidt sinds 15 jaar in Rotterdam een meditatiegroep. Deze groep komt eenmaal in de maand bijeen op de eerste maandagavond van de maand van 20.00u en 21.00u. Marianne is sinds twee weken voor herstel en revalidatie opgenomen in een kliniek.

Al langer bestaat het plan op een vaste dag en tijdstip met elkaar in verbondenheid te zitten, zodat ook iedereen die alleen mediteert zich gedragen weet door gezamenlijkheid in verbondenheid. De ziekte van Marianne, maar er zijn meer leden van onze sangha die momenteel in vergelijkbare omstandigheden leven, heeft de doorslag gegeven om dit plan tot uitvoering te brengen.

Daarom het volgende voorstel aan sanghaleden en iedereen die zich verbonden voelt met de sangha van Maha Karuna Ch’an:

Meditatie thuis: iedere maandagavond en/of woensdagavond tussen 20.00u en 21.00u.

In diepe verbondenheid met allen en in het bijzonder om allen en ieder binnen onze sangha te gedenken die een moeilijke periode in haar of zijn leven doormaakt vanwege ziekte, verlies van een geliefde of anders….

In verbondenheid met allen, alles en iedereen.
Elsbeth Wolf

19 gedachten over “Nieuwsbrief juni 2019”

  1. Etienne Eertmans

    Dit voorstel komt tegemoet aan een reële nood. Voor mij een uitnodiging om opnieuw te gaan ‘zitten’.

  2. Mooi idee, helaas is het dinsdag vandaag, en ik ga toch vandaag zitten, in mijn eentje, en denk aan jullie allen!

  3. Hilde Decoene

    We nemen de draad weer op om met z’n tweetjes op maandagavond te mediteren. De kracht van verbondenheid voelen met ieder die dan mediteert en met alle levende wezens.

  4. Wat een mooi idee. Wij gaan eraan meedoen in het hoge soms eenzame noorden. Met de ogen dicht dan opeens weten dat je met veel bent.

  5. Wij, zengroep Hengelo, mede geinitieerd door Ton Lathouwers, zitten elke maandagavond van 20 uur tot 21.15 Dus weet: ook wij doen mee met jullie initiatief, in verbondenheid met alles en iedereen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven