Nieuwsbrief augustus 2019

Beste lezer,

Welkom bij de nieuwsbrief van Maha Karuna Ch’an. We hebben 5 mededelingen.


Extra plaatsen beschikbaar voor de november sesshin 2019

Voor de november sesshin zijn er meer plaatsen beschikbaar gekomen. In het klooster van de zusters zijn er nu 48 kamers beschikbaar. In het klooster van de broeders zijn er 11 kamers vrij voor de eerste helft van de sesshin en 4 kamers voor de gehele sesshin. De afstand tussen de beide kloosters is 400 meter en het is een mooie wandeling van vijf minuten door de kloostertuinen. Aanmelden voor de sesshin is weer mogelijk.

Studie-sesshin Dōgen’s Genjōkōan september 2019

Tussen 13 en 15 september is er een studie-sesshin o.l.v. André van der Braak. De tekst die centraal staat in het weekend is Dōgen’s Genjōkōan. Voor meer informatie en het aanmelden, zie de flyer. Het weekend wordt gehouden in het klooster van de broeders, Missiehuis St. Michaël in Steijl.

Vertrouwenspersoon

Olaf van Kooten is sinds de zomersesshin van juli onze nieuwe vertrouwenspersoon. Hij doet dit samen met Marjolein Pieterson. Hiermee is het mogelijk geworden om in het geval dat mensen een beroep willen doen op een vertrouwenspersoon, zij een keuze kunnen maken voor een man of een vrouw.

Thuis samen zitten

In juni stond er voor het eerst een bericht op onze site om samen te gaan zitten op vaste avonden in de week. Er zijn op dit initiatief veel positieve reacties  gekomen.

De directe aanleiding was een ernstige ziekte van één van de meditatiebegeleiders maar ook van meerdere deelnemers van onze sesshins. Maar er was een jaar geleden al de constatering gedaan dat er weliswaar veel lokale meditatiegroepen zijn die onder de vlag van Maha Karuna Ch’an mediteren, maar dat er ook veel mensen zijn die vaak alleen zitten.

Vanaf juni 2019 zijn we begonnen om twee avonden in de week thuis te gaan zitten. Tijdens de afgelopen zomersesshin heeft Elsbeth dit onderwerp van ‘samen zitten’ ook een paar keer genoemd en ze merkte toen, dat het nog niet bij iedereen bekend was en dat mensen blij waren met dit initiatief. Daarom nogmaals de oproep met vooral een uitbreiding naar de morgenmeditaties, zodat ook de ‘vroege zitters’ onder ons samen in verbondenheid kunnen zitten:

Meditatie thuis in verbondenheid met alles en iedereen:
* iedere maandag- woensdag- en vrijdagavond tussen 20.00u en 21.00u en
* iedere maandag- woensdag- en vrijdagmorgen tussen 9.00u en 10.00u.

Met ingang van september zal er iedere maand een tekst op de website worden geplaatst.

Lokale meditatiegroep in Rotterdam

De lokale meditatiegroep in Rotterdam onder leiding van Marianne Verbakel gaat met ingang van september 2019 weer van start. Met José van der Torre zal Elsbeth de groep voorlopig begeleiden.

1 gedachte over “Nieuwsbrief augustus 2019”

  1. Vera Schweitzer

    Sinds 3 jaar woon en leef ik alleen in Deventer. Het is niet makkelijk om mensen te vinden die regelmatig samen willen zitten.
    Dit initiatief is voor mij zeer welkom. Ik wil hier graag aan meedoen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven