Nieuwsbrief mei 2019

Beste lezer,

Welkom bij de nieuwe nieuwsbrief van Maha Karuna Ch’an. We hebben een bericht over het Boeddhahuis Rotterdam en over de eerstvolgende studie-sesshin.


Boeddhahuis Rotterdam

In Rotterdam bestaat zo’n vijf jaar het virtuele Boeddhahuis. Hierin zijn de meeste boeddhistische tradities van Rotterdam vertegenwoordigd. Jaarlijks zijn er een aantal terugkerende activiteiten, waaronder in de maand februari het Boeddhafestival en de jaarlijkse zomerse stadsmeditaties. Sinds twee jaar is Maha Karuna Ch’an lid en doet mee aan de activiteiten. Dit jaar was Ton als spreker voor het Boeddhafestival uitgenodigd, maar door ziekte heeft Elsbeth het namens hem gedaan. Ellen Deiman leidde de workshop soetra-zingen. Op het Boeddhafestival presenteren alle groepen zich, worden workshops gegeven en worden bekende sprekers uitgenodigd.

Gevraagd: Ongeveer zes maal per jaar vergadert het Boeddhahuis en we zijn op zoek naar iemand, die deze vergaderingen namens Maha Karuna Ch’an zou willen bijwonen. Iedereen die geïnteresseerd is in de samenwerking van boeddhistische groepen in Rotterdam en hierin ook iets zou willen betekenen, kan zich bij mij aanmelden via het e-mailadres secretariaat@mahakarunachan.nl

Stadsmeditatie: Op vrijdagen tussen 12.00 en 13.00u wordt  in de maanden juni tot en met september de stadsmeditatie georganiseerd. Steeds een andere aangesloten groep begeleidt wekelijks de stadsmeditatie, die gehouden wordt op een mooie centrale plaats voor de Laurenskerk in hartje Rotterdam. Maha Karuna Ch’an zal de meditatie op vrijdag 21 juni begeleiden. Het is een mooie manier om elkaar te leren kennen.


Studie-sesshin

André van der Braak organiseert van 22 tot 26 mei een sesshin waarin het boek “Het pad van de bodhisattva” van de Mahayana-filosoof Santideva centraal staat. Meer informatie via deze verwijzing.

1 gedachte over “Nieuwsbrief mei 2019”

  1. Piet Thissen

    Mooi dat in Rotterdam mensen de kans hebben om op veel manieren iets van het boeddisme te leren kennen en ervaren.

    Beterschap voor Ton Lathouwers als hij nog ziek is en vriendlelijke groeten van Piet Thissen, Nijmegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven